Appartementen in eigendom van VVE

Appartementencomplex in VVE-eigendom

(Financiële) controle van de verbruikte stroom.

Het ontwerp en de installatie van een slimme oplossing voor het afstemmen van een koelsysteem op een sensornetwerk om zo tot aanzienlijke besparingen op energiekosten en een efficiënter gebruik van de beschikbare middelen te komen. Het installeren van een dergelijk systeem vereiste een zorgvuldige planning en implementatie.

 

Over onze werkzaamheden

Een belangrijke eerste stap was het ontwerp van het sensornetwerk. Hierbij is rekening gehouden met de locaties van de sensoren en de frequentie waarmee de gegevens worden verzameld. Het netwerk is in staat om gegevens van het koelsysteem te verzamelen en te integreren met andere relevante informatiebronnen.

Vervolgens is er een cliëntplatform ingericht, dat de bewoners van het appartementencomplex in staat stelt om het verbruik van per appartement te volgen. Dit platform kan bijvoorbeeld informatie geven over de temperatuur en het energieverbruik per kamer, en suggesties doen voor het optimaliseren van de instellingen.

Tot slot wordt er maandelijks een rapport opgesteld met een diepgaande analyse van het energieverbruik en mogelijke besparingsmogelijkheden. Op basis van deze analyse kunnen bewoners en eigenaren van het complex vervolgens beslissen over mogelijke aanpassingen aan het systeem.

Met een goed ontworpen sensornetwerk, een overzichtelijk cliëntplatform en regelmatige rapporten en analyses, heeft een slimme oplossing voor het afstemmen van een koelsysteem op een sensornetwerk geleid tot aanzienlijke besparingen en een efficiënter gebruik van de beschikbare middelen.

Let’s connect!

Mogelijkheden bespreken?

    Laten we jouw future ambitions bespreken.